Enneagrammet

Enneagrammet er et personudviklingsværktøj, vi kan bruge i vores hverdag både på os selv og i samspil med andre. Det eneste det kræver er, at du er ærlig overfor dig selv, og har en stor portion selverkendelse og tålmodighed.

Du vil altid kunne se noget af dig selv i alle typer, men der vil kun være en type, hvor dine karakteristiske træk er rodfæstet. Du finder din type ved at lede efter HVORFOR du handler som du gør og du kigger på motiverne bag de tanker og mønstre du har, men det kan være svært, og det tager tid.

Nogle finder deres type hurtigt, og andre skal have mere tid, det er meget forskelligt, men giv dig god tid til at finde din type. Når du først finder din type så ved du det. Højst sandsynligt skyller en bølge af lettelse, forlegenhed, opstemthed og græmmelse ind over dig. Ting som du ubevidst har vidst om dig selv bliver pludselig tydelige og du vil blive forbavset over, hvor meget dine tanker kører i et bestemt mønster. Du kan være helt sikker på, at du kan mærke når du har fundet din personlighedstype.

Hvad er det så for noget, det der Enneagram?

Det er en beskrivelse af 9 personlighedstyper der kortlægger alle typernes dybtliggende motiver for det de gør. Enneagrammet hjælper os til at forstå vores egne og andres personlighedsmønstre og kan dermed hjælpe os til at forstå os selv og vores omgivelser bedre.

Samtidig beskriver Enneagrammet hvordan vi kan komme videre og slippe vores mønstre og derigennem opnå større kontakt til vores inderste kerne, og opnå tilstand af lykke og indre harmoni.

Enneagram billede

 

Jo mere forskellige vi er  – jo stærkere er vi

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.