BANKO

I denne weekend, har vi deltaget i året byfest, også kaldet “Sportsuge” her i Hesselager. Der bliver dyrket forskellige sportsgrene, hvor der bliver samlet penge ind til den lokale sportsklub. Udover det, bliver der hygget og drukket en del :o)
I fredags, var der fodboldturnering, hvor forskellige veje/hold dyster mod hinanden, og alle hold er klædt ud, det var rigtig sjovt. 
I fredags blev der holdt grillfest hvor Jesper hjalp med at grille, bunker af koteletter, kylling og pølser.
Lørdag var det så min tur til at hjælpe. Jeg skulle hjælpe i banko-teltet, jeg skal da lige love for, at jeg mødte en verden jeg slet ikke kender, en verden fuld af ustyr og systemer, en verden der kan få andre hobbyer til at blegne. En verden der har sit helt eget sprog. Jeg fattede ikke halvdelen af, hvad der blev sagt.
“Så krydser vi stjernespillet” – “i kort må der krydses klør knægt” ???
Hvad blev der af “1 rækker” eller “hele pladen fuld”? Jeg har prøvet at spille banko een gang, som barn, og jeg husker det kun som et stort hosteanfald. Det var med min farmor, jeg var med som det søde barnebarn, men det holdt ikke længe, jeg skulle jo sidde ved siden af min farmor, og det var jo en andens “faste” plads. Hun måtte så satte sig et andet sted, skråt overfor mig, det passede hende absolut ikke, hun kiggede surt på mig resten af eftermiddagen :o) Der gik ikke mange øjeblikke, så kunne jeg heldigvis ikke se hende mere for røg fra cerutter og cigarer. Jeg hostede og hostede og min farmor sagde jeg skulle tie stille så de kunne høre nummerne. De andre damer blev irriteret på mig fordi jeg hostede, men der var tykt tykt af røg. Den sure dame blev endnu mere sur, da min farmor fik banko og jeg fik så sidegevinsten, som var en and. Den sure dame, sagde, at den kunne hun have fået. Jeg glemmer det simpelthen aldrig :o) Det var også der jeg første gang hørte om “Gl. Ole”
I går hørte jeg der blev råbt “Gl. Gerda” ? – hvad er nu det for et nummer? Det er altså “Gl. Ole”, der nu hedder “Gl. Gerda” – selv i bankospillet har de fået ligestilling :o)
Alt bliver tilrettelagt i systemer, numre, lykkedyr, farver og en masse andet udstyr :o)
Jeg måtte have et billede af denne her arm, er den ikke dejlig? Jeg får skønne minder om min mormor når jeg ser den arm, og den der ring, den skal klippes af :o)
Tjek lige denne her “rydder” på billedet nedenunder :o)

I hver en hobby findes der en verden af udstyr. Jeg selv elsker strikkeudstyr og sådan er vi jo heldigvis forskellige. Jeg havde i hvert fald en sjov og helt anderledes formiddag i banko-teltet i går :o)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jule Mig 8. august 2010 at 11:55

  Hihihi… Den oplevelse du har om banko… kan jeg godt skrive under på…. hihihi…

  Men jeg har skam selv gået til banko… Og det tager godt nok en del tid før man bliver accepteret, og godkendt til at sidde ved et bord… hihihi

  Og jo… havde skam mine egne 6 plader med,og små lykke grise… hihihi… Men det lykkes mig ikke at vinde andet en en pakke kaffe og en kærgården. Men det var så næsten også hver gang… Fnis…

  Det var bare rart at komme væk 1 gang om ugen… fra ungerne da de var små, ja… gid faktisk også en vinter til blomsterbinding bare for at få lidt fri… hihihi

  Rigtig god søndag
  Hyggehygge
  Marianne

 • Reply Sonnie 8. august 2010 at 13:56

  Hej Marianne.
  Der er ingen tvivl om, at der er hygge og et stort fællesskab til sådan et bankospil, og hatten af for, at de kan finde rundt i alle de spil :o)
  Jeg synes det er rigtig godt at gå til noget, enten for at opleve noget nyt eller som du for at få lidt luft under vingerne.
  God søndag til dig også.

 • Reply Madame 8. august 2010 at 14:37

  Det var utrolig morsomt at læse, Sonnie, og pyha sikke et minde fra din barndom :-)) Ja, den arm minder også mig om min mormor – vi er nok mange, der har gode minder om vores bedstemødre. Jeg tror aldrig, jeg selv har været til et banko.
  God søndag aften til dig!

 • Reply Henriette 8. august 2010 at 14:41

  Hvor morsomt 🙂 Jeg har de samme minder som dig, er er også aldeles uvant i den verden idag. Hvad er det dog for noget sådan at lave om på udtrykkene?? Altså..

  Tak for en festlig beretning, der fik smilet frem på mine læber.

  Knus i regnen til dig
  Henriette :-))

 • Reply Henriette 8. august 2010 at 14:43

  PS:

  Ik for noget vel, men jeg syntes altså så godt om dit nye billede. Du ser så godt ud, og der er en ro omkring det, selvom det måske slet ikke var sådan da billedet blev taget hihi.

  har sagt det før, men nu siger jeg det altså igen.:-) SUPER billede.

  Knuuuus
  Henriette

 • Reply inge 8. august 2010 at 15:11

  Sikke en oplevelse du har haft, det havde jeg ALDRIG fundet ud af, det system. Har heller ikke prøvet det før, men jeg troede det var noget man gjorde med den ene hånd i lommen og den anden på kaffekoppen.
  Jeg vil gerne vide om det er dig på det 1. billede med bred røv og paryk?

  God søndag.

 • Reply Sonnie 8. august 2010 at 16:46

  Hej Madame.
  Banko er i hvert fald en oplevelse, det fandt jeg ud af :o)
  God aften til dig også.
  kh. Sonnie

  Hej Henriette.
  Jeg morede mig så meget over det banko i går, så det skulle bare på bloggen :o)

  Altså tak for dine søde ord om mit billede. Der var faktisk helt ro herhjemme, for Jesper og jeg var helt alene hjemme da han tog det :o)
  God aften til dig.
  Knus til dig også :o)

  Hej Inge.
  De damer og herrer til banko, de kan styrer alt med en hånd og samtidig drak de hektoliter af kaffe. Det var en stor oplevelse. Vi to ville aldrig overleve i det selskab, for man skal være HELT stille når der spilles :o)
  Nej, det er IKKE mig på billedet. Det er en meget slank pige ellers, som løb med en stor pude i bukserne, det var meget sjov at se på :o)
  Næste år til grillfest, tilmelder jeg mig med et fodboldhold, og der skal du være med :o)
  god aften til dig også.
  Knus Sonnie

 • Reply Helle Mikkelsen 8. august 2010 at 18:42

  Hej Sonnie.

  HA ha ha for en griner historie, sikke sjovt du fortæller. Jeg har gået til banko som ung, men ikke af egen fri vilje. Jeg var ung pige i huset hvor jeg boede på værelse hos familien. konen var meget jalux så jeg måtte ikke være alene med manden når hun skulle til banko en gang om ugen. Jeg betalte ikke noget og alle gevinster ( kød/kaffe o.lign fik hun så til fryseren. Jeg blev faktisk helt skrap til det og vandt hver gang, jeg sorterede i pladerne for det ikke ligemeget hvilke numre man får ?!?!?! ja jeg kan da ikke huske noget nu. men dengang var det 1. række og pladen fuld og GL. Ole ;o) det er jo mere udviklet nu kan jeg godt se.
  Kh Helle

 • Reply Sonnie 8. august 2010 at 20:42

  Hej Helle.
  Det var altså også sjovt til det banko, det kan jeg lige love dig for. Det er da ellers også noget af en historie du har mht. banko. Tænk at være så jaloux :o)
  vi ses snart.
  Kh. Sonnie

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.