BARNEDÅB

Endelig endelig slap de ud af kirken. 3 glade børn, (Alberte, Gustav og Ida) der var fyldt op med spillopper af at skulle sidde stille så længe. Det var hårdt, synes de.

I Thurø Kirke var der i dag 3 barnedåb, det var mange. Der var lange salmer og hårde bænke. Og ja, i det hele taget er det faktisk lidt alarmerende, at børn allerede i den alder forbinder det med at gå i kirke, som død kedeligt.
Jeg tænker: Når man, som præst ved, at der er 3 barnedåb, dvs. en søndag med rigtig mange børn i kirken, forældre der gruer, og iøvrigt deltagere, som måske ikke ret tit kommer i kirken, dvs. mulighed for at vække nye faste kirkegængere. Hvorfor så tale så “voksent”. Hvorfor ikke tale til børn, til forældre, på en måde der passer til gennemsnitsalderen, på en lidt utraditional måde lige netop denne søndag. Noget vi kan genkende i vor hverdag, for det husker vi.

Jeg kunne godt lide hans prædiken i dag, der handlede om ord og ords betydning. Ganske spændende. – men hvis jeg var præst, ville jeg nu alligevel bruge meget krudt på, at henvende mig til mit aktuelle publikum og prøve at få biblen trukket ind i min hverdag, og dele ud af den derfra.

En lettet mor, ingen skrig og skrål, da Axel fik sit navn.

En rigtig hyggelig dag. God mad, glade gæster og stolte bedsteforældre, sådan skal det være. .

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fynpige 28. september 2009 at 7:09

  Hej Sonnie

  Jeps det er mig der sidder med lillemand i safaribilen i Legoland :o)
  Der var nu ikke meget plads, men han er for lille til selv at kører rundt. Selv om han er så høj som en på 5 så er han kun 3.

  Ser ud som i har haft en hyggelig barnedåb, og ja tiden er altid for lang for børn i kirken. Jeg syntes nu heller ikke det er det sjoveste at sidde til gudstjeneste. Men nu skal nr 2 konfirmeres til foråret, så vi skal jo afsted i kirke.

  Ang. Strik-In, så kender jeg ikke lige andre end mig der kommer. Min veninde strikker også men hun har nok at se til, og det er vist mest mig der er rart af "strikkefenitis" *GGG*
  Nu hvor min vest er tæt på at blive færdige, så har jeg allerede gang i tankerne om hvad næste projekt skal være! Men hvor mange syntes Inge vi skal være for at starte op ??
  Kender du flere ??

  Nå, håber din dag har været god når du læser dette. Og NU skal jeg komme ud af starthullerne, for jeg skal til samtale her kl 11 ! Phy bliver altid så pokkers nervøs, måske fordi man er generet !? *SS*

  Hej
  Lene

 • Reply Fynpige 28. september 2009 at 11:52

  Hej igen

  Samtale gik ok, men det var kun 22 timer og de vil ikke gi frigørelsesattest. Så det bliver nok ikke mig. Ja kontorjob, og jeg blandt de 4 ud af 223 som kom til samtale ! Så tænke positivt…..man er ok !! *SS*

  Når man søger job kan man tilbyde alle virksomheder 4 ugers gratis praktik, de får 4 uger gratis arbejdskraft og man får mulighed for at komme ind i virksomheden. Så må jeg ud og søge, men ikke nogen let sag når man ikke "kender nogen der kender" nogen !
  Tænker på at prøve noget andet.

  Ja det er bare super med den messe i Fredericia, jeg plejer at være sammen med min mor som fletter pil med workshop. Så sjovt at flette pil og så ellers futte rundt og se alt det lækker strik og perler mm.
  Men ved ikke om det bliver fredag eller lørdag.

  Glæder mig til at vi en dag skal afsted til Strik-In her på sydfyn *SS*

  Hygge på job *GG*

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.