Den perfekte pizzadej

Ja, jeg ved godt at billedet ikke er pizza, men jeg var så opslugt at min pizzadej, at jeg glemte at tage et billede. Ikke særlig blogger-agtigt, jeg ved det. Men af restdejen lavede jeg nogle foccacia.

Men er der noget, som at sætte tænderne i den mest perfekte pizzadej, der er tilpas bagt i bunden, store luftbobler og smagen sidder lige i skabet?

For et stykke tid siden så jeg Chefs table på Netflix. Jeg blev helt revet med af Nancy Silvertons tilgang til brød. Jeg er mega brød fan, og har bagt mange mange brød. Både de helt hurtige og dem der kræver 1-2 dages særlig pleje. Det er en videnskab i sig selv at få føling med en god dej.

Prøv at google Nancy Silverton, så kommer der mange sider op, både med opskrifter på pizzadej, og om hendes bøger og restauranter.

Nu har jeg prøvet Nancys opskrift, og jeg er helt solgt. Jeg har aldrig smagt en så fantastisk pizzadej. Måden hun håndterer en dej på og tricket med IKKE at rører kanten når dejen formes, men ligesom bevarer alle de bobler der bliver i kanten når du hele tiden arbejder “udad” med dejen – super lækkert.

Ud fra Nancy´s pizzaopskrift mixede jeg:

3,5 dl vand

ca. 20 g. gær

3 spsk. grahamsmel

300-400 g. pizzamel (det er lidt svært at angiv, da der er stor forskel på pizzamel, og hvordan dejen arter sig.

1 spsk acaciahonnig

1 spsk olie

1 spsk salt

Rør pizzadejen grundig og gerne mindst 5 min. giv dejen og god “svingom” på høj hastighed inden du tager dejen ud af skålen. Pensle skålen med en god olivenolie, og spar ikke på olien. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve en god times tid.

Når du igen tager den luftige, svampe-agtige dej ud af skålen, så vær nænsom med dejen. Ikke noget med at klaske den i bordet, og mosle rundt med den. Skær den i de ønskede antal pizza`er og begynd at rul den ud til den form, der passer til din pizzasten. MEN når du ruller ud, så gør det kun i midten, hold dig væk fra kanten. Når du stille og roligt arbejder dejen ud i sin form, vil du arbejde luftboblerne ud til kanten, og der kommer automatisk en lille forhøjning, rundt kanten. Jeg fandt et lille stykke rundstok i Silvan, på ca. 15 cm. som jeg bruger til at rulle ud med. Det tager lidt tid, men det er det hele værd.

Kom dit fyld på, men gør som italienerne, gør det så enkelt som muligt, max 4 ting. Vi har altid noget tomat, ost, løg og parmaskinke, chorizo eller andet kød. Vi laver også med tynde kartoffelskiver, men der har vi ikke tomat, kun olienolie, ost, løg og kartoffel, og så en masse rosmarin selvfølgelig.

Rigtig god fornøjelse, og husk at øvelse gør mester 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.