DET ER IKKE BARE LIGE

 

Jeg prøver ihærdigt, at blive bedre til at tage billeder. Jeg har aldrig helt fået sat mig ordentligt ind i alle de funktioner, der er på mit kamera – måske fordi jeg simpelthen ikke forstod dem.

Heldigvis er hjælpen nær. Min far er fotograf, og kender til ISO, blænde, hvidbalance, og kan det selvfølgelig til fingerspidserne. Han surfer sikkert rundt i alle kombinationerne og prøver tålmodigt, at lære mig om lys, lukketid og det, at SE motivet.

På tur i haven med kameraet i går aftes, faldt der nogle tips på plads med dybeskarphed, lys osv.
– men det er ikke bare lige at tage det perfekte billede, hvor farver, lys og struktur er så livagtigt som muligt.

På det her sidste billede kommer der alt for meget lys ind, og lysmængden skal reduceres. For hvert trin blændetallet stiger, halveres lyset i billedet, mener jeg 🙂
En helt anden ting er så, når billedet er taget, at få det beskåret, så det rigtige udtryk kommer frem. Vi kiggede rundt på alle de fantastiske blogs der er rundt omkring og snakkede om alle de forskellige billeder. Hvor kunne der have været beskåret, så billedet havde været mere roligt, eller havde fået et helt andet udtryk, hvor var lyset rigtig godt og hvor var det knap så godt.
Under alle omstændigheder, så er der ingen anden vej at prøve sig frem. Tag bunker af billeder på alle mulige måder, og i følge min far så finder man pludselig den røde tråd i det hele – det håber jeg så.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Vickie 6. juli 2014 at 10:38

  Du har nu altid været god til at, tage billeder, også af de billeder hos mor og far.. Thi hi

  • Reply Sonnie 6. juli 2014 at 20:58

   Hej Viks.
   Tak skal du have, jeg ved ikke lige hvilke billeder ud mener hos mor og far?
   Vi snakkes.
   Sonnie

 • Reply Madame 6. juli 2014 at 13:30

  Hvor er du heldig at have en far, der er fotograf, og som kan give dig en masse fif! Det er nogle meget smukke billeder, du har taget

  • Reply Sonnie 6. juli 2014 at 20:59

   Hej Madame.
   Ja, jeg er heldig at hjælpen er nær. Tak skal du have, jeg har stadig meget at lære, men er på vej 🙂
   Hilsen Sonnie

 • Reply Places to Hangout in Gurgaon 29. januar 2015 at 9:06

  Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.