EN NY ER TILFØJET TIL FAVORITTER

(jeg ved ikke lige hvad der gik galt med lyset på dette billed, men helt galt er det da)
I skal lige høre om denne her ret, som Jesper lavede fredag aften. Efter en lang dag i dejligt selskab kom jeg hjem og han var i fuld gang med denne lækre ret. Det smagte fantastisk godt.
Laks med blå birkes og spinat-citron-sauce.
Opskriften får du her til 2 personer.
2 stk. laks uden skind
2-3 spsk. blå birkes
salt og friskkværnet peber
lidt olie til pensling
Spinat-citron-sauce:
1 dl hønsebouilllon
1 dl hvidvin
1/2 dl madlavningsfløde
1-2 fed hvidløg (efter smag)
1 bundt forårsløg
skal og saft af 1 usprøjtet citron
150 g. frisk spinat
salt og friskkværnet peber
Tænd din ovn på 225 grader.
Derefter starter du med at pille hvidløg og skær det i tynde skiver. Rens foråsløgene og snit dem fint. Riv citronskal fint. Skyl spinaten og tør den i et rent viskestykke eller i en salatslynge.
Pensl et stykke alufolie med olie. Læg laksefiletene på og drys overfladen med et tykt lag birkes, og krydr godt med salt og peber. Bag laksefileterne midt i ovnen i ca. 10 min. efter størrelse eller til fisken føles fast ved et let tryk.

Imens laksen er i ovnen laver du saucen.

Bland bouillon, hvidvin og fløden i en gryde, og kog det langsomt op. Lad det småkoge til begynder at tykne lidt.
Vend hvidløg og forårsløg i saucen, og lad den koge yderligere 2 min. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Smag saucen til med salt, peber, citronsagt og lidt af den revne citronskal.

Anret laksen oven på saucen, og pynt evt. med resten af citronskallen. Server retten med kartofter, pasta, eller brød.

Hvis du synes, at saucen er for tynd, kan den jævnes lidt. Husk at afpas tiden til kogning af pasta eller hvad du nu vælger som tilbehør.

God fornøjelse.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply Madame 31. oktober 2010 at 18:28

    Det lyder utroligt lækkert, Sonnie – sjovt idé at komme birkes på laks 🙂 Spinat-citron-sauce lyder også meget spændende, det må jeg prøve.
    Ha' en rigtig god søndag aften!

  • Reply Kirsten 31. oktober 2010 at 18:36

    Hvor ser det bare lækkert ud. Det må jeg hellere vise til min private kok.

  • Reply kludemutter 31. oktober 2010 at 18:36

    Det smager bare godt med ovnbagt laks )
    Yt.

  • Reply Tanker skal der til 31. oktober 2010 at 19:30

    Det var da dejligt at komme hjem til !!!

    Ser mums ud !

    Hyggehygge
    Marianne

  • Reply Ann 31. oktober 2010 at 20:31

    Møf, det ser lækkert ud!
    Den opskrift må jeg prøve.
    Jeg kan ikke få lov at følge din blog. Der er noget galt på blogspot for tiden med den funktion, men liiiige straks…..er jeg koblet på 🙂

  • Reply Sonnie 31. oktober 2010 at 20:38

    Hej Madame.
    Det kan stærkt anbefales. Det smagte godt og frisk.
    kh. sonnie

    Hej Kirsten.
    Print bare ud og giv den til din kok :o)
    Kh. Sonnie

    Hej Yt.
    Ja, det er altid lækkert og alverdens ting passer til.
    Håber du får hvilet dine fødder.
    kh. Sonnie

    Hej Marianne.
    Ja, det var så skønt at komme hjem til sådan en skøn mand og mad :o)
    Kh. sonnie

  • Reply Sonnie 31. oktober 2010 at 20:45

    Hej Ann.
    Det smager rigtig godt, prøv den det tror jeg ikke du fortryder.
    Du skal være hjertelig velkommen til at koble dig på :o)
    Kh. sonnie

  • Reply Marianne 31. oktober 2010 at 21:17

    ej hvor sjovt – vi har fået nøjagtig samme menu her til aften 🙂
    kh

  • Reply Marianne 31. oktober 2010 at 21:18

    eller i hvertfald næsten 🙂

    frisk pasta med ovndampet laks og spinatflødesauce …… men det minder da om 🙂
    kh

  • Reply Losarinas mor 1. november 2010 at 6:42

    Jeg må prøve den ! Elsker birkes 🙂

  • Reply Sonnie 1. november 2010 at 18:27

    Hej Marianne.
    Det var da godt nok pudsigt, at du lige havde fået det samme. Spinatflødesauce det lyder godt nok også lækkert :o)
    Kh. Sonnie

    Hej Losarinas mor
    Prøv den, det fortryder du ikke :o)
    Kh. Sonnie

  • Reply Mette Lykke 2. november 2010 at 15:38

    Guf Guf..
    Det må jeg lave på fredag, når søren kommer hjem..
    Måske der kan blive til et stykke smørrebrød..
    Du ved jo nok !!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.