Hjemmelavede thai-ruller

Som lovet kommer opskriften på de ruller, som jeg har lært at lave af en kollega, der er født og opvokset i Thailand. De smager virkelig skønt, og er alt arbejdet værd.

Opskriften på Thai-ruller (forårsruller om du vil):

500-600 g. svinekød

2 store gulerødder, fint revet

1 stort løg, fint hakket

En lille håndfuld tørrede svampe (husk de skal ligge i blød inden brug mindst 1 time – se anvisning på pakken)

En lille pakke glasnudler (skal først ligges i blød i koldt vand i ca. 15 min. derefter skal de kun lige ligge i kogende vand i 2 min. – klippes i små stykker med en saks)

2 spsk. oystersovs

3 tsk. “Thai-krydderi” (det kalder jeg det, hvad det hedder rigtigt må du selv gætte, eller prøve at udtale :)) Se vedhæftet billede. Det kan købes i mange asienmarkeder.

Salt og peber

Det hele blandes sammen og står og trækker lidt. Køb de kvardratiske pakker til forårsruller, som også kan fås i alle asienmarkeder. Køb dem, hvor der er 50 i pakken. Se vedhæftet billede.

Thai-krydderi til farsen ↑

Dej til rullen, som købes frossen.

Lad dem tø op, men dejstykkerme skal holdes fugtige, læg evt. et fugtigt viskestykker over imens du ruller. De skilles af efterhånden, som du ruller.

Du kan sikkert finde mange videoer/indlæg på nettet, hvordan du bærer dig ad med at rulle. Jeg lærte at en spids skal vende ind mod dig. Læg en klat fars og fold spidsen op mod midten. Form farsen til en pølse og rul, fold spidserne ud til siden ind, og rul op mod den sidste spids. Den sidste spids pensles med lidt æggehvide, så rullen bliver “limet” sammen.

Jeg kommer ca. en god spsk. fars i hver rulle, så passer det med 50 stk. og jeg brugte 600 g. svinekød.

Rullerne kan fryses, også selvom dejen har været opstået, de skal bare bruges i løbet af kort tid. De kan også sagtens laves dagen i forvejen og først steges næste dag.

Jeg laver rullerne i nogle foliebakker på gasgrillen – så lugter det ikke i huset 🙂

Rullerne skal have ca. 8 min. i olien. Vær obs. på at olien skal være meget varm hele tiden. Dejen skal ligesom være lidt hård. Hvis du bruger ny olie så vær også obs. på, at ruller ikke bliver brune, men kun lidt gyldne, så er de færdige. – men prøv dig frem.

De serveres med lidt sød chilisovs, man kan dyppe i.

Vi lavede wokmad til, med fine stykker kylling, masser af grøntsager og nudler.

God fornøjelse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.