JEG LEGER LIGE FILMANMELDER

 

 

Nu har jeg set alle mine film, og nu leger jeg så lige filmanmelder for en kort stund. Her i Sonnies filmanmelder klub kan der gives op til 6 stjerner.
Gravity: * * *
Du går ikke glip af noget, hvis du ikke ser den.
Hvis du er fuldstændig nørdet i “special effects” og mærkelige slutninger, så er
det lige en film for dig.
Filmen varer kun lige 1 time og 20 min. så de kunne godt
have lavet en lidt mere fuldendt slutning, efter min mening.
Blue Jasmin: * * *
Total flot skuespil af Cate Blanchett, man
forstår jo godt, at hun fik en oscar for den præstation. Selve handlingen og
slutningen var så som så.
Captain Phillips: * * * * *
Super god, autentisk film.  Men hvornår er Tom Hanks ikke god? Det var rigtig flot skuespil, fra mange af de medvirkende i filmen.
Filmen handler
om da skibet Mærsk Alabama, blev kapret af pirater. Helt klart en film du bør
se.
Da jeg så filmen kunne jeg godt sidde og undre mig over, at de ikke havde større mulighed for at forsvare sig selv, end de vanddysser der blev brugt.Jeg ved godt, at det er besluttet et eller andet sted fra, at der ikke må være våben ombord på et skib, og fuld forståelse for det, men jeg tænker, at de muligheder de stakkels medarbejdere havde for at forsvare sig, var da helt hen i vejret.

Kaptajnen prøvede dog på at skyde hul i piraternes båd med et nødblus, men jo forgæves.
Der må da kunne findes andre muligheder. Hvis kaptajnen, eller en anden, i sådanne tilfælde havde beføjelser/uddannelse til at kunne bruge noget andet at forsvare sig med:
-Bedøvelsespile,
-Mega røgkanoner så piraterne ikke kunne se at ligge til skibet
-Flere nødblus eller fyrværkeri at affyrer
-Være på forkant med piraterne, og “give” dem pladsen til at ligge til, og tag stien så snart de prøver
at hænge den på rælingen.

I kan nok hører, at jeg blev revet med af den film, og følte mig fuldstændig magtesløs ved at sætte mig i deres sted 🙂

Når jeg tænker på hele det apparat der sættes i værk, hvis det forfærdelig skulle se, at et skib bliver kapret. For slet ikke at snakke om de fuldstændig frygtelige konsekvenser det har, og har haft, for de medarbejdere rundt omkring i verden, der har været taget som gidsel, så virker det bare så mærkeligt, at de på sådan et skib ikke kan gøre andet, end at sætte fuldt blus på vanddysser, og ellers kontakte de krigsskibe der sejler i de området, som jo kan være mange hundrede sømil væk.

Jeg ved godt, at jeg ikke har en pind forstand på søfart eller regler herom, og ved også, at der selvfølgelig er helt klare procedure for hvad de gør, hvis det skulle ske, at et skib forsøges kapret, men det virker ikke særlig opfindsomt, når man tænker på hvilket farvand de sejler rundt i.Nok om min frustration eller manglende viden om det. Filmen kan i hvert fald rigtig meget anbefales.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madame 12. marts 2014 at 7:17

  Tak, Sonnie – det er dejligt at få film anbefalet af andre, der har set dem! Blue Jasmin og Captain Phillip må jeg have fat i.

 • Reply Sonnie 12. marts 2014 at 18:42

  Hej Gitte.
  Du kan glæde dig. God fornøjelse.
  Hilsen Sonnie

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.