JULEFROKOST

I aften har jeg været til julefrokost med pigerne fra Acacia, min gamle arbejdsplads. Det var rigtig hyggeligt. Vi var inviteret på Restaurant 5 i Svendborg.

Maden var fantastisk. Det er jo ikke kun en oplevelse for smagsløgene, men også for synet.
Her en forret med syltede radiser, agurker og rå fisk udvandet med salt og sukker, havre flage og 3 ruculabalde :o)
Det smagte himmelsk.

Billedet er vist lidt sløret, men det er vi også. Der var mange glas på bordet til at starte med. Vi startede med champagne og det lækrest brød der lå lunt i en pose (nederst i venstre hjørne) Den var fyldt med små stykker brød med den skønnest olie og krydderurter. Uhm…

Bagefter fik vi andebryst med kartoffel-klodser (ved ikke lige hvad jeg skal kalde en helt firkantet kartoffel) og jordskokker. Derefter kalvefilet med julesalat med noget andet jeg ikke kan huske hvad hed.

Til sidste vi fik desserttallerken, med diverse chokolader, chokokademousse m/æblegele, sorbet, hjemmelavet chokoladeis på pind og 1 havregrynkugle :o) Drysset midt på tallerkenen er frysetørret hindbær, chokolade og ikke mindst pop-sukker.

Kan I huske pop-sukker. Da jeg var barn kunne man få det i små poser som man hældte ind i munden og der blev en slags “fyrværkeri”. Det hoppede og sprang inde i munden. Det var der også på vores dessert. Det udløste selvfølgelig en del minder og ikke mindst grin. Specielt efter flere flasker vin var det temmelig sjovt. Vi fik hver en lille skål med ekstra pop-sukker. Ifølge tjeneren skulle vi da have noget mere, hvis vi syntes det var SÅ skægt – og det var det :o)
Jeg fik også en lille pose med hjem, som jeg vil prøve at give Gustav og Ida i morgen. Det har de i hvert fald aldrig prøvet før.
Nu må jeg vist hellere i seng. Jeg skriver hele tiden forkert, jeg ved ikke hvorfor tasterne flytter sig når jeg har drukket vin :o)
Godnat.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Garn Moster 13. december 2009 at 8:13

  Hi-hi , lyder som en kanon sjov og dejlig aften . Sikke lækker mad i fik , det ser flot ud . Fik ligen dagens første smil på på jeg læste dit indlæg . God søndag 🙂

 • Reply Mette Lykke 13. december 2009 at 15:59

  Det er super lækert det mad i har fået der.
  Jeg tror at Vivi og jeg skal ind og smæske os der en dag..

 • Reply Sonnie 13. december 2009 at 16:45

  Hej Garn Moster.
  Det var en rigtig sjov aften. Dejligt at høre jeg kunne frembringe et smil :o)
  God søndag til dig også.

  Hej Mette Lykke
  I kan roligt på derind. Det er rigtig hyggeligt. Det er en meget charmerende englænder (Jeff) der har restauranten. Det ligger lige ned ved "Det gule pakhus" og vi sad og så færgen fra Ærø komme ind mens vi spiste. Rigtig hyggeligt.
  God søndag til dig

 • Reply Godte 5. januar 2011 at 13:45

  Jeg må ha' fat i noget af det popsukker!
  Det er så sjovt 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.