ØKO-HÅR

I dag har jeg været til grøn frisør og det er absolut ikke sidste gang jeg er det, tværtimod, hvorfor har jeg ikke gjort det for lang tid siden.

Bare det at træde ind ad døren og ikke blive mødt af den der lidt skarpe lugt, nej der duftede rigtigt dejligt, nemlig af kaffe.

Jeg skal lige fortælle, at jeg lider af eksem på mine hænder, det har fået navnet “vand-eksem” men jeg selv stiller mig lidt tvivlende. Det startede for ca. 2 1/2 år siden lige efter jeg var begyndt som dagplejer. Det stod hurtigt klart, at jeg ikke kunne fortsætte med at passe børn, og stoppede. Det har hjulpet lidt på min eksem, men ikke meget.
Den frisør jeg var hos idag, så mine hænder og kunne fortælle, at hun havde haft noget der lignede meget mit. Hun troede også det var vand-eksem, men det blev værre og værre. Hun fortalte videre, at en dag måtte hun tage en beslutning om, hvad der skulle ske. Hun besluttede derfor at blive “grøn” frisør, og tage det kursus, der gjorde hende kvalificerede til det, og så ellers skifte hele baduljen, af shampoo, farve etc. ud i salonen.

Det var rigtig godt givet ud. I dag har hun, efter ca. 1 år, ikke noget eksem, og er overbevist om, at det var alle de kemikalier, og hormonforstyrrende stoffer, parabener osv. der gjorde forskellen, ikke vandet.

Så med mit eksem, kan I regne ud, at jeg gik ud fra frisøren med en pose fyldt med nye “rigtige” produkter, og er helt klar til at få “øko-hår”. Hudpleje- og make-up serien må vente lidt, det var der ikke råd til i dag. Den følger dog inden længe, for jeg vil gøre hvad som helst for at slippe af med min eksem.

Hvad hun fortalte i dag, om hvad og hvordan det påvirker kroppen, det vi tilfører/smøre kroppen med, af produkter, så er der ikke noget at sige til at den nogen gange slår fra sig.
Selv dyre anerkendte produkter, som vi tror, er testet, er det slet ikke. Det kan godt være, at der f.eks. står “økologisk shampoo” men det kan meget vel være, at der kun er 10 % kamille fra en økomark i og resten kemikalier, men producenterne må gerne kalde det økologisk alligevel. Det er da vildt for dårligt!

Jeg lærte i hvert fald noget i dag og fra nu af vælger jeg mine produkter med omhu.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply inge 4. december 2009 at 8:20

  hej,
  sikke da en vildt spænnende oplevelse du fik hos frisøren. Jeg håber virkelig det kan gøre noget godt for din eksem. Når jeg nu læser det du skriver, tænk så føler jeg mig bare så snydt,af de fabrikanter der kalder tingene økologisk og så er de det ikke helt alligevel. Mon det også er sådan med de økologiske fødevarer vi køber ?

  glæder mig til at høre mere

  ses

 • Reply mette b 4. december 2009 at 8:37

  Ja, vi skal være gode til at læse volapyk for at gennemskue varedeklarationerne.

  Jeg bruger allermest de kedelige produkter fra derma og neutral for ikke at slå ud.

  Nu mangler vi så bare et billede af dit økohår :o)

 • Reply Fynpige 4. december 2009 at 10:21

  Hej Sonnie

  Jeg er også med på den "vogn", holder mig også til Derma/Neutral og ikke mindst deo fra Urtekram. Tror at det brystkræft og stærkt deo har en sammenhæng. Men jeg har også allergi for mange ting og får eksem hvis jeg bruger forkert.
  Og kosmetik kan jeg slet ikke bruge, og har ikke fundet noget som er ok endnu.
  Så må da lige overveje hende den Grønne frisør
  i Svendborg *SS*
  Rigtig god weekend, og har du tjekket dato med Inge ??
  Lene

 • Reply Sonnie 4. december 2009 at 12:49

  Hej Inge
  Det var en rigtig spændende tur til frisøren og hun er absolut min favorit nu. Hun fik lige min øjne op for noget.
  Vi ses i morgen.
  Hilsen Sonnie

  Hej Mette
  Det er også det jeg bliver så gal over, at vi bliver snydt snydt snydt fordi vi ikke kan læse volapyk, men stoler blindt på at det er øko.
  God weekend
  Hilsen Sonnie

  Hej Lene
  Du har måske ret med deo og brystkræft, men alligevel, så er den sygdom så uforudsigelig, at man aldrig kan være sikker på noget.
  Mht. makeup er jeg spændt på at prøve hendes produkter. Jeg kan slet ikke undvære det. Jeg ligner en fisk i hovedet uden mascare, og hvem gidet det :o)
  Jeg snakker med Inge om datoer i morgen, lørdag. Inge mener at hun har hørt fra en af dem fra Ærø at færge passer godt om søndagen, men om ikke andet så vi spørge dem fra Ærø, hvad dag der passer bedste, når de kommer 3.
  Hilsen Sonne

 • Reply fru westerskov 4. december 2009 at 16:04

  Håber det hjælper på din eksem. God weekend.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.