MAN HAR ET STANDPUNKT…

… til man taget et nyt, som Jens Otto Krag engang fik sagt.

Det har jeg gjort med min lampe. Jeg skrev forleden, at det var bare lige det, og det så smadderhyggeligt ud.

Det synes jeg altså ikke det gør mere. Jeg kan rigtig godt lide lampen, men den passer ikke ind der, hvor min røde stol står, der er en helt anden slags rød og de efterhånden noget ”fesen” beige møbler, den må ned igen. Ned i den lille hygge-krogs-stue, og der hænger den nu.

Jeg vidste, når jeg spurgte Jesper om han ville flytte den, ville han tage sig til hovedet og sige ”for fanden flæsk” – det yndige kælenavn har jeg nemlig, gad vide hvorfor :o)
Det skal dog siges, at det bliver sagt med kærlighed og et smil om munden, så lyder det helt anderledes, i hvert fald i mine ører.

Det med kælenavne her i familien er en helt anden snak, Det er selvfølgelig meget kærlig ment, og det er vist kun os selv der synes det er sjovt, og vi tænker ikke over det mere når vi siger det, men vi har f.eks. altid kaldt Ida “Lille svin”.

Vi har dog en del gange bemærket mærkelig blikke hvis vi er kommet til at sige det. Hun har heddet det næsten lige siden hun blev født. Engang da hun stadig lå i lift, var vi et sted og spise frokost. Da vi skulle gå, sagde jeg til Jesper ”tager du Lille svin” og de gæster der sad ved siden af os på cafeen, kiggede på os, som om vi var de værste forældre, og har sikkert tænkt at vi var mega underlige, det er vi måske også, lige med hensyn til kælenavne i hvert fald :o)

Det blev lige et indlæg der endte et sted jeg ikke lige havde regnet med :o)

God aften.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Blæksprutten 21. oktober 2010 at 17:59

  Uha, jeg kender sørme godt det der med at skifte mening… Men skal noget flyttes, skal det altså flyttes; ellers bli'r man jo irriteret af at se på det.

  Herligt med jeres kælenavne; kan lige se for mig hvordan de andre gæster på caféen så ud i ansigtet… Skøn historie…

  Go' aften til dig og dine…

  Britta

 • Reply Tanker skal der til 21. oktober 2010 at 19:00

  Hihihihi…. Hvor jeg kender det…. Med at skifte mening…

  Vi har også lidt underlige kælenavne…. Lego , bliver tít kaldt lille spadser, og det er altså meget kærligt ment… Luggi er julie møgspand…

  Og ja… Fruen kalder mig, lille mus… Og det er jeg i hvertfald ikke……… hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

 • Reply Eva Bagger 21. oktober 2010 at 19:39

  Hehe, synes nu "Flæsk" lyder ret så sødt! :o)
  Var også helt smadret af grin, da jeg i sin tid læste det afsnit i 'Michael Laudrups tænder' hvor Majse Njor (der vist også er stor tilhænger er underlige kælenavne..) fortæller om, at hun i bussen kom til at kalde sin lille datter noget à la "Cornelia snusser muser lille spadser musen fusen kussen"!!!

 • Reply Losarinas mor 22. oktober 2010 at 5:49

  Jeg har altid ment, at vi er nød til at leve med vores indretning et stykke tid, for at se om den virker.
  Og virker den ikke, må vi flytte rundt igen 🙂

 • Reply Madame 22. oktober 2010 at 6:42

  Haha, det var morsomt, Sonnie 🙂 Jeg tror, man har kælenavne i alle familier, men jeres kælenavne er da noget af det sjoveste, jeg har hørt. Hvad hedder Jesper så?
  Min Sofus-kat lyder også navnet Trutter 😉
  Ha' en dejlig fredag!

 • Reply Sonnie 22. oktober 2010 at 9:25

  Hej Blæksprutte.
  Det med at skifte mening, det sker bare ret tit for mig, synes Jesper :o)
  God dag.
  Kh. Sonnie

  Hej Marianne.
  Det med kælenavne er noget sjovt noget. Lille mus er også sjovt.
  God dag.
  Kh. Sonnie

  Hej Eva.
  Tak, det var godt du kan høre at "Flæsk" lyder sødt 🙂
  Jeg har også læst den bog og kan godt huske at jeg også grinte helt vildt over det Majse kom til at kalde sin datter.
  God dag til dig også med alle dine madudfordringer.
  Kh. Sonnie

  Hej Losarinas mor.
  Jeg kunne allerede se efter et par timer, at det ville jeg aldrig blive dus med, men ventede lige et par dage med at sige det højt :o)
  God dag til dig.
  Kh. Sonnie

  Hej Madame.
  Jesper hedder faktisk bare helt almindeligt "skat" – han reagerer altid når det bliver sagt.
  "Trutter" det er altså også et sødt kælenavn :o)
  God dag til dig også.
  Kh. Sonnie

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.