SKØN SUPPE

Sidste uges lækre overraskelse, her i familen, var denne karrysuppe. Med børn der var syge, der krævede en mors aen og puslen, og med en fødselsdag der skulle holdes blev menuen i sidste øjeblik lavet om.
Jesper lavede denne suppe, som sagtens kan laves dagen før den skal bruges og det er absolut ikke sidste gange vi har lavet den.

Billed og opskrift er herfra

Karrysuppe med kylling i vores version:

Til ca. 4 personer

1-2 Gulerødder

1Æble

1 Løg

3 fed hvidløg

2 spsk. Olie til stegning

2 spsk. Karry (mere hvis du vil have det stærkt)

8 dl hønsebouillon

Frisk timian

2 kyllingebryster

1 porre

1 dl madlavningsfløde 18 % (hvis samvittigheden kan klare det, kan du sagtens bruge alm. fløde)

Salt og peber

Ca. ½ dl. Pinjekerner må gerne ristes lidt på en tør pande først, så smager de af mere.

3 spsk. Hakket persille

Hak løget fint, skræl gulerødderne og æblet groft. Pres hvidløg.

Opvarm olien i en stor gryde og steg karry, løg, hvidløg, gulerødder og æble i et par min. ved middel varme. Tilsæt bouillon, timian og bring suppen i kog.

Læg kyllingebrysterne i suppen, og lad dem småkoge i ca. 20 min. Tag k.brysterne op og lad dem køle af.

Sluk også for suppen, så den kan køle af, inden du tilsætter fløden.

Rens porre og skær den i tynde ringe.

Riv kyllingekødet fra hinanden i ønskende stykker (ikke for store)

Blend suppen direkte i gryden. Tilsæt fløde, porre, kyllingestykker og varm suppen igennem igen.

Til sidst drysses de ristede pinjekerner og persille i suppen, og serveres med lækkert brød.

Hvis du laver suppen dagen før, vent dog med at tilsætte de kogte kyllingestykker, fløde, porre, pinjekerner og persille til du skal bruge suppen.

Bon appetit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Blæksprutten 17. februar 2011 at 15:39

    Den lyder lækker – og ser lækker ud… Jeg elsker karrysuppe, så den skal helt klart prøves.

  • Reply Madame 17. februar 2011 at 16:56

    Det lyder utroligt lækkert – tak for dejlig inspiration, Sonnie, den skal bestemt prøves her hos os.

  • Reply Kludemutter 17. februar 2011 at 16:58

    Uhmm, det lydder som en ret der skal prøves 😉
    Tak for du vil dele.

    Yt

  • Reply Mariannel 17. februar 2011 at 18:23

    Ser indbydende ud- elsker karryauppe, det er bare så længe siden jeg har fået det.
    Det skal snart på menuen igen , tak for inspiration.
    MarianneL

  • Reply Marianne 17. februar 2011 at 19:34

    uhm den lyder lækker
    den skal helt sikkert prøves 🙂
    skøn mand du har der liiige kreerer en lækker forret 🙂
    kh♥

  • Reply Lene 18. februar 2011 at 12:21

    Har aldrig prøvet karrysuppe, men det lyder rigtig lækkert. Så må vi se om drengene synes det samme 😉
    God weekend!

  • Reply Sonnie 18. februar 2011 at 15:55

    Hej piger.
    Den er værd at prøve en dag I skulle få lyst til suppe.
    – og til Lene, min dreng spiste godt af det, og han er kræsen og ikke sådan til at imponerer :o)
    Kh. Sonnie

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.