VELKOMMEN TIL MIN NYE GÆSTEBLOGGER

Velkommen til min nye gæste-strikke-blogger. Inge vil ind imellem komme på nogle af hendes fantastiske guldkort og gode fif her.

Kort præsentation:

Mit navn er Inge, tidligere indehaver af den lille butik ”Strikkefeen” i Svendborg. Jeg vil fremover være gæsteblogger her hos Kiks og Koks. Det vil som oftest være, når jeg selv synes, at jeg har fået lavet noget rigtig lækker strik til mig selv :o)

Jeg kan godt lige at give modellerne et ekstra ”twist” eller lidt mere ”kant” så de passer bedre til min figur eller mit temperament, og de ændringer/fif deler jeg gerne ud af.

Jeg har netop færdiggjort denne vildt lækre frakke strikket efter ”Fionas frakke” fra ”Mere feminin strik” af Lene Holme Samsøe.

Den er strikket i 1 tråd ÅLJ fra Isager garn, der er brugt 5 nøgler og 1 tråd tynd uld fra Geilsk (altså 2 tråde sammen) der har jeg brugt 4 nøgler og den er strikket i str. xl.

I opskriften er frakken strikket helt i ret. Det har jeg ændret til: Nederst perlestrik, i livet ribstrik, overdel i det gamle håndklædemønster 2r, 2vr, i 2 pinde, der efter 2vr, 2 r. gentag de 2 pinde.

Ærmerne er strikket i håndklædemønsteret og opslaget i perlestrik.

Jeg har forlænget underdelen på frakken, ikke for at gøre den længere men for at forhøje taljen. Det klæder mig bedre med ”overskæring” under barmen. 7 cm længere er den strikket inden læg og derefter mit ribstykke 4 cm, derefter håndklædemønster. Ellers er opskriften fulgt nøjagtigt, bare uden knaphuller.

Den næste store ændring er kraven, som jeg har valgt at lave på flg. måde: Der hækles en fastm. kant, derfra hvor jeg ville have knapstykket. Derefter 2 rk. fastm mere på venstre forstk. Rundt i halsen og ned langs højre forstk. har jeg hæklet de store flotte buer fra ”Princes Ann” tørklædet. Som er sådan: Hækl 6 lm og fæstne den i frakken, vend, hækl 3 lm og 13 stm i buen, 1lm, vend, 1 fm i de 2 næste stm, derefter 4 lm, 1 fm i de næste 2 stm, gentag så der er i alt 6 små lm-buer.

Der er blevet 6 buer på højre forstk. og 7 buer i halsen.

God fornøjelse hvis du har lyst til at bruge mine ændringer.

– og god 1. søndag i advent.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Madame 27. november 2011 at 10:31

  Sikke en smuk frakke – helt fantastisk med de mange fine detaljer. God 1. søndag i advent til både dig og Sonnie.

 • Reply Uldbegavet 27. november 2011 at 10:35

  Velkommen til Inge. Det er en smuk frakke du har strikket og jeg er vild med dine ændringer, dog ikke så vild med kraven.
  Til gengæld synes jeg, at de øvrige ændringer er meget gennemtænkte og velvalgte. Alt for mange modeller er skåret over midt på brystet. Jeg synes også det er en god ide med forskellige mønstre frem for udelukkende retstrik, der godt kan virke tungt og have svært ved at holde form og facon.

 • Reply fru westerskov 27. november 2011 at 10:35

  Velkommen til "verden".

 • Reply Kirsten Amstrup 27. november 2011 at 11:04

  Jamen det er jo ikke til at kende frakken fra mere feminin strik igen. Tak fordi du deler. Dit udgave af modellen synes jeg er rigtig, rigtig flot, og den klæder dig smaddergodt. Det bliver spændende at se, hvad du kan og vil dele med andre i tiden, der kommer. En "gæsteblogger" er sørme en god ide.

 • Reply Helle Mikkelsen 27. november 2011 at 11:29

  Hej Inge, vores egen lille strikkefe, hvor er det godt du gæsteblogger så andre kan få glæde af dine lækre fif. Den frakke er bare så flot til dig og ændringerne super gode. Velkommen til blogverden, vi ses jo snart og jeg glæder mig ;o)
  Kram fra mig

 • Reply inge 27. november 2011 at 15:26

  Hej Madame,
  Tak for "rosen" og også god 1. advents-søndag til dig.

  Hej Uldbegavet,
  Jeg elsker at sætte mit eget præg på det jeg strikker og netop denne model er jo helt retstrikket,som er tilbøjelig til at vokse i længden, det er jeg ikke vild med, så jeg måtte finde på noget andet.

  Hej fru Westerskov,
  Tak skal du have !

  Hej Kirsten Amstrup,
  Tak for det, jeg er også selv helt tilfreds med resultatet. Jeg deler gerne med andre. Det er spændende at prøve at være gæste blogger.

  Hej Helle Mikkelsen,
  Som du ved er jeg jo en god deler. Jeg glæder mig til at ses inden længe.

  God søndag aften til alle fra inge

 • Reply Mette Lykke 29. november 2011 at 10:44

  Hvor fedt at se hvad Inge pigen går og laver..
  JEG VIL HA`DEN.
  den er super fin og klædelig, Inge er bare super til at lave en god pasform..
  Knuser.

 • Reply inge 30. november 2011 at 10:13

  Hej Mette,
  Tak, tak !!! Det er alt for meget.
  Vi får se, om du kan narre den fra mig næste gang vi ses.
  Knus Inge

 • Reply RAV OG KRAT 3. december 2011 at 17:26

  En super flot frakke..er vild med de detaljer 😉
  En dejlig aften til dig KNUS

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.